...

Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi

"Hayallerin için ilk adımı at.."

Avanos Meslek Yüksekokulu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğrencilerine İş Kur tarafından İş Arama Becerileri Semineri
05/04/2021

NEVÜ ile İş Kur Ortaklığı bünyesinde yapılan İş Arama Becerileri Seminerlerine online ortamda devam edilmektedir. İlk olarak yüzyüze İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde gerçekleştirilmiş olan İş Arama Becerileri Semineri, sırasıyla Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi ve Turizm Fakültesinde de gerçekleştirilmiştir. Pandemi sebebiyle yüz yüze yapılamayan seminerlere, diğer birimlerde de sırasıyla online olarak devam edilmektedir.

Son olarak, İŞ Kur eğitmeni ve Meslek danışmanı Fatih Büyükdağ'ın sunduğu İş Arama Becerileri seminerine  Avanos Meslek Yüksekokulu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulundan son sınıf öğrencileri NUZEM üzerinden online olarak katılmışlardır. 

Seminerde Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç.Dr. Emine Zehra Turan, Avanos Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Betül Aytepe Serinsu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Dr. Kamuran Özdil öğrencilere kariyer hedeflerini erken belirlemenin önemi ve avantajları hakkında bilgi vermişlerdir.

Öğrencilere Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisinin desteğinde olan stajlar ve iş ilanı portalı  yetenekkapisi.org'a kayıt olunması konusunda tavsiyelerde bulunulmuştur.

Çok sayıda öğrencinin katıldığı etkinlik soru-cevap şeklinde sona ermiştir. Öğrencilere seminer sonunda İŞ Kur tarafından dijital ortamda katılım sertifikası verilmiştir.